top of page
GESTIONARE FORESTIERÄ‚
SILVICULTURA ȘI DRONELE
Dronele au capacitatea de a urmări miÈ™cările È™i locaÈ›iile animalelor, de a verifica starea de sănătate a copacilor È™i chiar de a găsi È™i interacÈ›iona cu persoane rătăcite sau dispărute. În comparaÈ›ie cu modalitățile mai convenÈ›ionale de colectare a datelor, tehnologiile sunt mult mai eficiente È™i mai accesibile. Dronele agile pot, de asemenea, să acceseze zone care sunt periculoase sau greu de explorat în mod corespunzător de către oameni. Vom aborda utilizările dronelor în diagnosticarea È™i prevenirea bolilor copacilor, în monitorizarea animalelor È™i în interacÈ›iunea cu oamenii, ca câteva exemple. (securitate, precum È™i căutare È™i salvare).
Cei care vor adopta tehnologia dronelor în sectorul forestier vor avea de câÈ™tigat în mod semnificativ. Fotografiile de înaltă rezoluÈ›ie pot fi capturate cu ajutorul acestei tehnologii inovatoare È™i în curs de dezvoltare rapidă, ca parte a unei colecÈ›ii de date mult mai ample care va ajuta atât organizaÈ›iile, cât È™i cercetătorii să înÈ›eleagă È™i să monitorizeze mai bine sănătatea pădurilor È™i a locuitorilor acestora.
DETECTAREA ȘI PREVENIREA ARBORILOR AFECTAȚI
În trecut, cele mai realiste metode de evaluare a stării de sănătate a pădurilor necesitau o muncă fizică intensă sau zboruri pe scară largă. Se puteau petrece ore întregi în păduri, numărând È™i măsurând copacii pentru a le nota diferitele înălÈ›imi È™i circumferinÈ›e, sau se puteau cheltui mii de lire sterline pe avioane pilotate pentru a cerceta zona È™i a aduna date submediocre. ReÈ›ineÈ›i că aparatele pilotate au propriile restricÈ›ii de miÈ™care È™i capacitatea de a se apropia suficient de mult de sol pentru a colecta date fiabile.
Tehnologia dronelor a avansat în ultimii zece ani până în punctul în care UAS (sisteme de aeronave fără pilot) sau UGV (vehicule terestre fără pilot) echipate cu senzori de la distanță, cum ar fi infraroÈ™ii È™i LiDAR, È™i cu software de inteligență artificială pot nu numai să numere, ci È™i să analizeze È™i să compileze profiluri de date pe suprafeÈ›e împădurite considerabile. Identificarea eficientă È™i timpurie a bolilor forestiere, făcută posibilă prin încorporarea tehnologiei dronelor, are ca rezultat randamente mai profitabile pentru părÈ›ile interesate relevante. (cum ar fi companiile de hârtie sau exploatanÈ›ii forestieri).
MONITORIZAREA FAUNEI SÄ‚LBATICE
Capabilitățile de fotografiere ale dronelor pot fi utilizate È™i pentru a monitoriza È™i urmări miÈ™cările È™i obiceiurile animalelor sălbatice. În ciuda întunericului sau a vremii nefavorabile, imagistica în infraroÈ™u poate produce imagini clare. Software-ul de urmărire a animalelor poate crea baze de date complete privind miÈ™cările, migraÈ›ia, preferinÈ›ele de habitat È™i ostilitatea animalelor. Pădurarii parcurilor, pasionaÈ›ii de animale, vânătorii autorizaÈ›i È™i poliÈ›ia, cu toÈ›ii găsesc o mare valoare în aceste informaÈ›ii.
De asemenea, această tehnică are potenÈ›ialul de a reduce în mod semnificativ braconajul care are loc în mod ilegal în regiunile vulnerabile. Cu ajutorul datelor obÈ›inute, cercetătorii, specialiÈ™tii în conservare È™i forÈ›ele de ordine pot îmbunătăți protecÈ›ia animalelor È™i pot reacÈ›iona imediat la pericole într-un mod care nu este posibil cu ajutorul camerelor staÈ›ionare convenÈ›ionale sau al patrulelor convenÈ›ionale pe jos. Pericolele potenÈ›iale la adresa faunei sălbatice pe cale de dispariÈ›ie au fost deja identificate È™i atenuate cu succes cu ajutorul dronelor cu urmărire a miÈ™cării È™i imagistică termică.
CONTACT UMANITAR
Flotele de drone ar putea fi folosite de echipele de căutare È™i salvare pentru a cerceta È™i scana zonele dens împădurite în căutarea persoanelor dispărute, economisind timp È™i resurse È™i crescând eficienÈ›a cu peste 250%. Dronele pot acoperi zone vaste cu o precizie extremă, ceea ce este imposibil de realizat de către ofiÈ›erii individuali È™i echipele de căutare. Instrumentele moderne de inteligență artificială (AI) pot fi antrenate să recunoască trăsăturile umane È™i să adune puncte de date precise care pot fi transformate în hărÈ›i pentru căutări ulterioare.
Dronele pot fi utilizate pentru supravegherea permanentă a pădurilor, deoarece sunt mai manevrabile È™i mai accesibile decât elicopterele de acelaÈ™i tip (ca să nu mai vorbim de faptul că sunt mult mai puÈ›in costisitoare), iar mai multe soluÈ›ii oferă comunicare în timp real între aparat, operator È™i restul echipei de la sol. Pentru a spori siguranÈ›a în regiunile împădurite È™i pentru a păstra o înregistrare a acÈ›iunilor suspecte pentru planificarea viitoare a siguranÈ›ei, dronele echipate cu camere de luat vederi, de exemplu, pot detecta activități, iar operatorul poate apoi să vorbească cu persoana care a fost văzută sau să conducă o echipă către aceasta.
bottom of page